89/3/29
9:34 عصر

وزیر علوم: دانشگاه محل فعالیت علیه نظام نیست

وزیر علوم گفت: هیچکس در دانشگاه‌ها مجاز نیست با افراد و تشکل‌هایی که علیه اسلام و نظام فعالیت می‌کنند، همراهی کند.

کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع روسای دانشگاه‌های استان‌های اصفهان، اردبیل، کرمان، خوزستان، آذربایجان غربی و شرقی با بیان اینکه یکی از عناصر حاکم شدن فضای اسلامی در دانشگاه‌ها گسترش صمیمیت و محیط عاطفی دوستانه بین اعضای هیأت علمی، کارمندان و دانشجویان است، اظهار داشت: مسئولان دانشگاه‌ها باید با دانشجویان رفتاری صمیمی داشته باشند و تلاش کنند فضای دانشگاه‌ها سرشار از علم و آکنده به مهر و عطوفت و به دور از هرگونه جهالت، غفلت، عصبانیت و بداخلاقی باشد.

وی افزود: اگر تمام بودجه کشور را به دانشگاه‌ها اختصاص دهند و دانشگاه‌ها تمام امکانات لازم را داشته باشند ولی فضای اسلامی، محبت و صمیمیت بر آن حاکم نباشد به هدف مطلوب دست نیافته‌ایم.

* ساماندهی پوشش و حجاب دانشجویان به نیروهای حراست و انتظامات واگذار نشود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه فضای اسلامی صرفاً رعایت حجاب و پوشش اسلامی نیست، گفت: در خصوص پوشش و حجاب دانشجویان مسئولان دانشگاهها برنامه‌ریزی و ساماندهی کنند، روسای دانشگاه‌ها خودشان شخصاً وارد شوند و به هیچ عنوان مدیریت موضوع را به نیروهای حراست و انتظامات واگذار نکنند.

دانشجو در همین زمینه تأکید کرد: حراست و نیروهای زحمتکش انتظامات باید نقش خود را داشته باشند ولی مدیریت این مسأله مهم و برنامه‌ریزی آن باید به عهده مدیریت و شخص رئیس دانشگاه باشد، در این صورت است که حراست و انتظامات با کارمندان شریف و مومن خود می‌توانند مسئولیت خود را در طول این برنامه به خوبی ایفا کنند.

وی اساتید را مهمترین رکن اسلامی شدن دانشگاه‌ها دانست و اضافه کرد: اساتید باید علاوه بر اشراف کامل به دانش روز، دغدغه دین نیز داشته باشند.

* 6 هزار هیات علمی متخصص و متعهد جذب خواهد شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین اظهار داشت: جذب و بکارگیری اعضای هیأت علمی متخصص و متعهد به مبانی اسلامی از برنامه‌های محوری وزارت علوم است و فرایند جذب اساتید می‌بایست از طریق هیأت‌های جذب صورت گیرد.

دانشجو در همین زمینه گفت: دانشگاه‌ها نیازهای خود را برای جذب اعضای هیات علمی در رشته‌های مختلف که تاکنون بالغ بر 6 هزار نفر شده است، به وزارت علوم اعلام کرده‌اند و وزارت علوم بعد از فراخوان عمومی و گزینش علمی و عمومی تعداد مناسبی را برای جذب نهایی به دانشگاه‌ها معرفی می‌کند که دانشگاه‌ها هم باید نیازهای خود را از بین همین افراد متخصص و متعهد که به آنها معرفی می‌شوند، انتخاب و جذب نمایند.

* دانشگاه محل فعالیت افراد و تشکل‌ها علیه اسلام و نظام نیست

وزیر علوم در ادامه سخنان خود افزود: نقد دولت و انجام فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانشجویان، پویایی و نشاط محیط دانشگاهی را بدنبال دارد و نقد منصفانه نیز برای کشور یک فرصت است ولی این فعالیت‌ها باید در چارچوب قوانین و مرزبندی شفاف با دشمنان صورت گیرد تا دشمنان اسلام و معاندان نظام به دانشگاه‌ها طمع نکنند.

وی در همین راستا تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید از دانشجویانی که در راستای مصالح عمومی و منافع ملی، فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می‌کنند، حمایت کرده و هیچکس در دانشگاه‌ها مجاز نیست با افراد و تشکل‌هایی که علیه اسلام و نظام فعالیت می‌کنند، همراهی نماید.

دانشجو در ادامه یادآور شد: دانشجویان متعهد دانشگاه‌ها یعنی فرزندان غیور مردم این مرزوبوم نباید حساسیت خود را نسبت به فعالیت‌های ضداسلامی و ضدنظام را از دست بدهند، بلکه باید هر روز با توجه به ترفندهای تازه دشمنان و فتنه‌گران حساسیت خود را بیشتر نمایند و ضمن علم‌آموزی هر چه بیشتر همانطور که در چند ماه اخیر نشان داده‌اند هم در صحنه باشند و هم عناصر فتنه‌گر و معاند اسلام و نظام را مدبرانه و هوشیارانه ارشاد کنند.

وزیر علوم با بیان اینکه مدیران دانشگاه‌ها و ما در ستاد وزارت علوم موظفیم از دانشجویانی که از حق نظام و مردم دفاع می‌کنند و دغدغه علم توامان با دین را دارند حمایت کنیم، گفت: مردم کوتاهی در این مسأله مهم را از هیچ یک از مدیران دانشگاه‌ها و مسئولین ستاد وزارت علوم نخواهند پذیرفت.

* ابلاغ آئین‌نامه‌ جدید پذیرش دانشجویان دکترا، نقل و انتقال دانشجویان و ارتقای اعضای هیأت علمی تا پایان مردادماه

دانشجو با اشاره به تغییرات انجام شده در نحوه پذیرش دانشجویان دکترا، نقل وانتقال دانشجویان و ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها گفت: آئین‌نامه‌های جدید تا پایان مردادماه ابلاغ و از آغاز سال تحصیلی اجرا خواهد شد.

وی افزود: مدیریت دانشگاه‌ها باید در راستای بالا بردن کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کنند و با بکارگیری آئین‌نامه‌ها و نیز اعضای هیأت علمی مناسب، بیش از پیش نقش دانشگاه‌ها را در پیشرفت کشور و پیشبرد اهداف نظام پررنگ‌تر کنند.

وزیر علوم در خصوص هیات‌های امنای دانشگاه‌ها و استقلال دانشگاه‌ها نیز گفت: باید از توانایی‌ها و ظرفیت افراد شاخص فرهنگی و اجتماعی که عضو هیأت‌های امناء هستند برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان دانشگاه‌ها استفاده کرد و وظیفه هیأت‌های امناء تنها به مواردی مانند تصویب درآمد و هزینه‌های دانشگاه‌ها و تمدید مأموریت‌ها و مرخصی‌ها محدود نمی‌شود بلکه نظارت بر روند کلی مسیر حرکت علمی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها را شامل می‌شود.

دانشجو در رابطه با بحث کاهش جمعیت دانشجویی تهران گفت: سیاست ما این است که جمعیت دانشجویی دوره کارشناسی در رشته‌های غیر اولویت‌دار در تهران کاهش یافته و به دانشگاه‌های شهرستان‌ها و نوپا اضافه شود و ظرفیت دانشجویان دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های تهران وسایر دانشگاه‌های مادر افزایش یابد.

وی افزود: به این ترتیب در مجموع هم جمعیت دانشجویی کلان شهرها کاهش می‌یابد و هم اینکه از امکانات، تجهیزات آزمایشگاهی و ظرفیت‌های ایجاد شده در طول سالیان گذشته در این دانشگاه‌ها به نحو احسن در افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی که متقاضیان بسیار زیادی دارد و یکی از اهداف برنامه توسعه است، استفاده مناسب صورت می‌گیرد.