داجمر اظهار کرد: تاکنون حتی یک محموله شرکت کشتیرانی نبوده که بتوانند هرگونه بهانهای از آن به دست بیاورند و این امر، ما را سربلند کرده است.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: 3 شکایت درباره اعمال تحریمهای یکجانبه علیه کشتیرانی ایران در انگلستان، اتحادیه اروپا و آمریکا در دست طرح و رسیدگی قرار دارد.
محمدحسین داجمر در گفتگو با جامجم افزود: پس از اعمال تحریمهای یکجانبه علیه ایران که آخرین آن تحریمهای اتحادیه اروپا بود، این شرکت به استناد قوانین موجود در دریانوردی بینالمللی شکایتهایی را در کشورهای انگلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا با کمک وکلای خود مطرح کرده است که نوبت رسیدگی به شکایتی که در انگلیس مطرح است، هفته جاری خواهد بود.
وی اظهار کرد: قوانین کشتیرانی بینالمللی میگویند شرکتهای کشتیرانی هیچگونه مسوولیتی درباره آنچه حمل میکنند، ندارند و مسوولیت این مساله برعهده صاحب کالاست که در اسناد قانونی ماهیت کالایش را ذکر کرده است؛ لذا نمیتوان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی را صرفا به دلیل اینکه کالا حمل میکند، مورد تحریم قرار داد یا حسابهایش را مسدود کرد . داجمر تصریح کرد: این مساله کاملا روشن است و امیدواریم دادگاههای مستقل این کشورها تحریمهای اعمالشده علیه کشتیرانی را لغو کنند.
وی گفت: اگر تحریمی علیه کشتیرانی یا شرکتهای تابعهاش اعمال میشود حتما باید قائل به دلیل و سند و مدرک باشد. صرف اینکه استناد به حرفهای رسانهها بخواهند تحریمی علیه یک شرکت بازرگانی کشتیرانی انجام دهند، نشان از سیاسی بودن تحریمها و بهانهگیری دارد.مدیرعامل کشتیرانی ایران افزود: ما حتی یک مورد سراغ نداریم که کشورهای غربی بتوانند چیزی در محمولههای کشتیرانی جمهوری اسلامی پیدا کنند که درباره آن بهانه بگیرند. مدتی پیش هم مدعی شدند که درون یک محموله مواد شیمیایی ارسالی ما به سوریه اسلحه وجود داشته، حال آنکه صاحب آن کالا بخش خصوصی بوده و ما فقط حملکننده کالا بودهایم و باوجود جنجال رسانهای که صهیونیستها ایجاد کردند، نتوانستند چیزی را ثابت کنند.
وی تصریح کرد: پرسش ما این است که اگر عملکرد کشتیرانی جمهوری اسلامی یا کالاهایی که حمل میکند، مشکل دارد چرا به هیچ مرجع قانونی شکایتی تسلیم نمیشود تا طرفین ادعای خود را به قضاوت بگذارند؟ حرف ما این است که صریح مدارکشان را ارائه کنند. اما وقتی فقط جنجال رسانهای میشود روشن است که ادعاها درباره این شرکت پوچ و توخالی است.
داجمر اظهار کرد: تاکنون حتی یک محموله شرکت کشتیرانی نبوده که بتوانند هرگونه بهانهای از آن به دست بیاورند و این امر، ما را سربلند کرده است.
پاسخ منفی به بازرسی
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون بازرسی از ناوگان کشتیرانی ایران شده است یا خیر، گفت: براساس قوانین بینالمللی، بازرسی زمانی امکانپذیر است که کشور صاحب پرچم کشتی این اجازه را به بازرس بدهد. در این مدت اخیر نیز فقط یک درخواست بازرسی مطرح شد که با پاسخ منفی ایران مواجه و منتفی شد.
وی درباره تدابیر درنظر گرفته شده برای مقابله با تحریم کشتیرانی افزود: هدف تحریمها در نهایت این است که ناوگان کشتیرانی ایران را زمینگیر کند، اما اینکه این ناوگان به کار خود با قوت ادامه میدهد، نشان از این دارد که ما با تدابیری، تحریمها را بیاثر کردهایم.
قبلا نیز چنین تحریمهایی را تجربه کردهایم میبینید که تاثیری در روند کاری ما نداشته است. البته برخی کارها را کند و دشوار کرده است، اما در روند کلان کار تاثیری برجای نگذاشته است.
وی همچنین از تقویت حضور ناوگان کشتیرانی ایران در دریای خزر خبر داد و گفت:سهم ایران در کشتیرانی دریای خزر حدود 20 درصد است و ناوگان ما در میان کشورهای حاشیه این دریا نوترین و با کیفیتترین ناوگان به شمار میآید.مشروح گفتگوی جامجم با مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بزودی منتشر میشود.