سفارش تبلیغ
صبا ویژن

89/6/18
2:46 عصر

مقاله تحلیلی: 1.5میلیارد تومان هزینه همایش ایرانیان خارج از کشور

به نقل از تابناک(کد خبر: 66187):

دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور برخی خبرها مبنی بر هزینه 80 میلیارد تومانی برگزاری همایش دوم ایرانیان خارج از کشور را تکذیب و هزینه برگزاری این همایش را یک میلیارد و چهار صد میلیون تومان اعلام کرد.

محمد شریف ملک‌زاده ـ دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور ـ در گفت‌وگو با ایسنا، درباره عملکرد و فعالیت این شورا اظهار کرد: این شورا دارای شش کارگروه تخصصی علمی ـ آموزشی، علوم و فن‌آوری‌های نوین، کنسولی، فرهنگ و رسانه، حقوقی و قضایی و اقتصاد و بازرگانی است که هر کدام از کار گروه‌ها دارای دبیری هستند که از سوی هر یک از وزارت‌خانه‌های مربوطه و حکم دبیرکل شورا انتخاب می‌شوند. از سوی دیگر هر یک از این کار گروه‌ها اعضای ثابت و مدعو دارند که در حوزه سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و هماهنگی در شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور فعالیت می‌کنند.

ملک‌زاده در ادامه اظهاراتش از راه‌اندازی کار گروه جدید دین و اندیشه خبر داد و اضافه کرد: به تازگی کارگروه دین و اندیشه به عنوان هفتمین کارگروه موجود در این شورا راه‌اندازی شده و فعالیت خود را آغاز می‌کند که این هفته شورا فعالیت این کارگروه را به صورت مصوبه در دستور کار خود قرار داده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز شبانه‌روزی رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور ادامه داد: کل پرونده‌های ایجاد شده در راستای تماس‌های گرفته شده با این مرکز شبانه‌روزی چهار هزار و 183 پرونده بوده که نقطه قابل توجه این است که این پرونده‌ها ثبت شده و سپس توسط کارشناسان شورا در حوزه‌های مختلف مورد پیگیری قرار گرفته و نتایج این پیگیری‌ها اعلام می‌شود؛ هم‌چنین تماس‌هایی به صورت آنلاین با این مرکز شبانه‌روزی پاسخ داده می‌شود.

او در ادامه اظهاراتش افزود: بیش‌ترین موضوعات مورد بحث در این تماس‌ها موضوع کنسولی، وظیفه عمومی، حقوقی و قضایی، گذرنامه، علمی و آموزشی، اقتصاد و بازرگانی و غیره است. تا کنون به 76 درصد از کل پرونده‌ها پاسخ داده شده و هشت درصد به سازمان‌های مربوطه فرستاده شده و بقیه در حال پیگیری است. بیش‌ترین تماس‌ها به ترتیب از ایران، آمریکا، آلمان، بریتانیا، سوئد و استرالیا بوده است.

وی با اشاره به فعالیت مراکز شبانه‌روزی رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور اضافه کرد: برای سهولت در تماس با مرکز شبانه‌روزی و بدون پرداخت هزینه اضافی توسط ایرانیان از کشورهای انگلیس، آمریکا، کانادا،‌ هلند،‌ سوئد و استرالیا، هم‌وطنان می‌توانند از طریق سیستم تلفن‌های محلی با این مرکزشبانه‌روزی تماس گرفته و مسایل خود را در میان بگذارند. در واقع کشورهایی انتخاب شده‌اند که بیش‌ترین ایرانیان در این کشورها متمرکز هستند که به طور مثال ایرانیان در انگلیس در شهر لندن با شماره 80995944 و در آمریکا در واشنگتن با شماره تماس 3791928 می‌توانند به راحتی با مرکز شبانه‌روزی تماس بگیرند.

دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور ادامه داد: برای این که مرکز رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور جامع باشد، سایت www.2727.ir فعال شده که هموطنان ایرانی مقیم در کشورهای دیگر می‌توانند به قوانین و مقررات در بخش‌های مختلف دسترسی داشته باشند و مشکلات خود را برطرف کنند.

او در ادامه اظهاراتش اضافه کرد: برنامه‌ریزی، ارسال اطلاعات و تعاملات علمی و فرهنگی به صورت دوجانبه با ایرانیان خارج از کشور در این سایت ایجاد شده است که در همین راستا سیستم ویدئو کنفرانس نیز راه‌اندازی می‌شود که امید است با پیگیری‌های انجام شده مرکز شبانه‌روزی رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور در 10 روز آینده در فرودگاه‌های کشور راه‌اندازی ‌شود که اولین فرودگاه مورد نظر در هفته آینده فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) است.

ملک‌زاده درباره تاسیس خانه ایرانیان افزود: تاسیس خانه ایرانیان در کشورهای مختلف در دستورکار شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور قرار دارد؛ البته هموطنان ایرانی خارج از کشور در تاسیس این خانه‌های ایرانیان تعامل خوبی با شورا دارند. در واقع خانه ایرانیان یک نهاد مردمی است که تاسیس آن بر عهده شورا است که در حال حاضر خانه ایرانیان در تاجیکستان راه‌اندازی شده و اکنون مکان‌هایی برای تاسیس این خانه‌ها مانند فرانکفورت در آلمان، اتریش، سوئد، استرالیا، رم و میلان در ایتالیا و ونکوور در کانادا شناسایی شده است که در این مکان‌ها مراحل ثبت اساسنامه انجام می‌شود که پس از آن شناسایی محل ساخت خانه ایرانیان مطابق با سنت‌های ایران انجام خواهد شد.

به گفته وی، مجلس شورای اسلامی برای انجام این کار بودجه‌ای بالغ بر 300 میلیارد ریال در اختیار شورای عالی ایرانیان خارج از کشور قرار داده است که با همکاری نهاد ریاست جمهوری، شخص رییس‌جمهور و پیگیری جانشین رییس‌جمهور در شورا در این باره انتظار می‌رود در آینده نزدیک خانه ایرانیان در نقاط مختلف جهان راه‌اندازی شود.

دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور اظهار کرد:‌ امید است خانه ایرانیان برای هموطنان ایرانی در خارج از کشور مامن و پناهگاهی در تمام حوزه‌ها باشد که هموطنان ایرانی مقیم خارج از کشور بتوانند تعاملات و تبادل خوبی داشته باشند.

او درباره برنامه‌های آتی شورای عالی ایرانیان تشریح کرد: شورا در نظر دارد که همایش‌های تخصصی در زمینه تمدن، علوم پزشکی، فن‌آوری‌های نوین و غیره برگزار کند که در همین راستا در 30 بهمن تا یک اسفندماه همایش نقش فن‌آوری‌های نوین در ارتقای زندگی انسان، فرصت‌ها و چالش‌ها در جزیره کیش برگزار می‌شود. همین امسال دو همایش در زمینه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف در دو شهر مختلف برگزار می‌ شود که شورا در حال مذاکره با استانداران این شهرهاست که در مهرماه یکی از این همایش‌های سرمایه‌گذاری در کهکیلویه و بویراحمد برپا می‌شود.

ملک‌زاده درباره فعالیت‌های آینده شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور در دیگر کشورها گفت:‌ شورا در نظر دارد در مناسبت‌های مختلف مانند بزرگداشت حافظ برنامه‌هایی در کشورهای مختلف برگزار کند تا نسل‌های دوم و سوم با فرهنگ و تمدن بزرگ ایران اسلامی آشنا شوند.

وی از راه‌اندازی مرکز تکنولوژی انتقال فکر و تجربیات در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور خبر داد و افزود: این مرکز با همکاری هموطنان ایرانی مقیم در خارج از کشور در شورا راه‌اندازی می‌شود. این مرکز بین‌المللی خواهد بود تا در زمینه‌های مختلف علمی و انتقال فکر و تجربیات در داخل و خارج از کشور فعالیت کند تا بدین شکل دستاوردهای بیش‌تری از طریق این مرکز به دست آید زیرا بسیاری از ایرانیان خارج از کشور در دانشگاه‌های معتبر تحصیل کرده‌اند به همین دلیل می‌توان از تجربیات و موفقیت‌های آنان بهره برده و برای همکاری در زمینه‌های مختلف کمک گرفت.

دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور با اشاره به دستاوردهای همایش بزرگ ایرانیان خارج از کشور افزود: در این همایش پیش از برپایی نمایشگاه علم،‌ فن‌آوری،‌ فرهنگ و اقتصاد ایران، برای اولین‌بار کتابچه‌ای با عنوان از استقرار تا بالندگی درباره دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران منتشر شد تا هموطنان ایرانی خارج از کشور با دستاوردهای ایران در زمینه‌های مختلف علمی، پژوهشی، فرهنگی،‌ تحقیقاتی و اقتصادی آشنا شوند.

ملک‌زاده اضافه کرد: پس از برگزاری همایش دوم، در هر یک از کارگروه‌ها، خروجی‌های بسیار خوبی به دست آمد که یک کمیته محتوایی 10 نفره ظرف 10 روز آینده به صورت یک کتابچه نتایج و دستاوردهای به دست آمده از این همایش بزرگ را منتشر می‌کند، از سوی دیگر افکارسنجی ایرانیان خارج از کشور در یک کتابچه درباره نحوه برگزاری و نتایج این همایش منتشر شده است که در آینده نزدیک برای اطلاع‌رسانی عموم در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: با توجه به حضور 1395 نفر مدعو در این همایش و تخصص‌های آن نتایج خوبی به دست آمده است در همین راستا پژوهشگاه هوا و فضا وزارت علوم توانسته است به صورت نیمه وقت یا به صورت مجازی از برخی از شرکت‌کنندگان در این همایش استفاده کرده و با آنان همکاری کند.

دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج کشور درباره انتقادات وارده درباره نحوه برگزاری این همایش گفت:‌ یکی از مسائل موجود این است که متاسفانه برخی از افراد و مطبوعات به این موضوعات دامن زدند اما در برگزاری همایش بزرگ حجم کاری آن‌قدر زیاد بود که بعضی‌ها نتوانستند تحمل کنند که باید این موضوع ریشه‌یابی شود، در واقع بعضی‌ها با انگ زدن به مدعوین این همایش از قبیل غیرمتخصص و غیرعلمی بودن شرکت‌کنندگان و موضوعاتی امثال آن در صدد بودند که ارزش این همایش را تنزل دهند؛ این موضوع در حالی است که کمیته علمی 40 نفره شورا تک تک مدعوین را مورد بررسی قرار داده و بیش‌تر مدعوین دارای مدارج بالای تحصیلی در دانشگاه‌های معتبر جهان بودند که درصد آماری شرکت‌کنندگان از طریق رسانه‌ها به عموم اعلام شده است.

ملک‌زاده اضافه کرد:‌ انتظار این است که اگر روزنامه یا رسانه‌ای اطلاعات کافی ندارد با تکمیل اطلاعات، با جریانات و افراد خاصی همراه نشود زیرا این افراد کارشان امروز و دیروز نیست بلکه در طول این سی سال فقط انتقاد کرده و این در حالی است که عملکرد خود آنان مشکلاتی داشته و توجهی نمی‌کنند. در واقع این افراد با این اظهارات تلاش می‌کنند که موفقیت‌های دولت را زیر سوال ببرند اما از سوی دیگر هر چقدر آنان تلاش کنند باز هم مردم می‌دانند تصمیم‌گیری بر عهده خود آنان است.

دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور افزود: از آن‌جایی که جمهوری اسلامی ایران در مرحله‌ای قرار دارد که روز به روز در حال توسعه و پیشرفت است، همه با هم باید هم‌نظر بوده و به جای نقد غیرمنصفانه،‌ دست کم نقد منصفانه درباره عملکرد یکدیگر ارائه دهیم.

ملک‌زاده درباره برخی از حاشیه‌های مطرح شده از سوی برخی درباره شرکت‌کنندگان در همایش بزرگ ایرانیان خارج از کشور تشریح کرد: اخبار منتشر شده درباره شرکت‌کنندگان کذب بوده و بیان این موضوعات کاملا باعث تعجب است زیرا این اخبار از ریشه دروغ است و نمی‌بایست در صحن خانه دولت مطرح می‌شد ولی شورا پاسخ خود را در این‌باره اعلام کرده است. در واقع این اظهارات نباید گفته شود تا رسانه‌های غربی و بنگاه‌های دروغ پراکنی از این مطالب سوء استفاده کنند، در همین راستا جامعه هتل‌داران نیز بیانیه‌ای صادر کرده و گلایه‌مندی خود را از این اظهارات اعلام کرده‌اند.

ملک‌زاده ادامه داد: از سوی دیگر مساله بیان این اظهارات در صحن علنی مجلس نیز باید مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد و باید در مجلس کار گروهی برای پیگیری این اظهارات ایجاد کند، نباید از این دروغ بزرگ به سادگی گذشت.

او درباره هزینه برگزاری همایش دوم ایرانیان خارج از کشور اظهار کرد:‌ برخی از روزنامه‌ها هزینه‌ همایش دوم را 80 میلیارد تومان اعلام کردند اما این موضوع به شدت کذب است، هر کس می‌تواند از طریق سازمان‌های نظارتی، آمارهای هزینه‌های برگزاری همایش دوم را از نهاد ریاست جمهوری پیگیری کند. هم‌چنین شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌تواند هزینه‌ها را به صورت شفاف در اختیار همه قرار ‌دهد. در واقع هزینه برگزاری همایش دوم یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان است.

وی درباره عملکرد شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور درباره آزادی مشروط دمیرچی‌لو و معصومی‌نژاد گفت: برای آزادی این دو فرد، شورایی به نام شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور تشکیل شده است که با شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور متفاوت است که مسوولیت این شورا بر عهده من است. این شورا متشکل از وزارت دادگستری،‌ معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت خارجه، مرکز حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری، معاون پشتیبانی نهاد ریاست جمهوری است.

دبیرکل شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور اضافه کرد: آزادی معصومی‌نژاد با توجه به همکاری رییس مرکز حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری و دبیر شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور با همکاری وزارت خارجه و کلیه دستگاه‌های موجود در شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور بود. در واقع آزادی معصومی‌نژاد یک کار جمعی بود.

ملک‌زاده با بیان این که در فعالیت شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور موازی‌کاری با فعالیت وزارت امور خارجه وجود ندارد، گفت:‌ در شورا در بحث تعامل در حوزه‌های مختلف سیاست خارجه و ایجاد ارتباط و دیگر مسائل از طریق وزارت خارجه پیگیری می‌شود و از سوی دیگر وزارت خارجه یکی از اعضای ثابت شورای صیانت از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور است. مدت‌ها این شورا تشکیل شده و فعالیت می کند.

وی درباره برخی از اخبار مبنی بر فعالیت شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور در راستای انجام تبلیغات برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: کارمندان شورای ایرانیان مقیم خارج از کشور شبانه‌روزی کار می‌کنند و بنابراین نباید این اقدامات را سیاسی کرد،‌ زیرا این شورا از سال 1383 تشکیل شده و در خدمت مردم است و در حال حاضر بسیار فعال عمل کرده است و نمی‌توان به آن برچسب سیاسی زد؛ هم‌چنین نباید تحت تاثیر اظهارات بی‌اساس قرار گرفت، در واقع شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور طبق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر کار مضاعف و همت مضاعف عمل می‌کند.